Onze dirigente

Frisse start

We startten het zangseizoen met een nieuwe dirigente Yolanda Brouwer. Yolanda ging op 14 jarige leeftijd naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, de School voor Jong Talent. Hier begon haar muzikale loopbaan die verschillende wendingen nam in haar leven.

In deze periode ontwikkelde zij haar muzikale ervaring in orkesten als het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest, Nationaal Jeugd Orkest, Europees Jeugd Orkest, Schleswig Holstein Orchester, Radio Symphony Orkest, Radio Kamer Orkest en het Gelders Orkest.

In 1993 heeft ze haar masters “Trompet” afgerond bij Peter Masseurs op het conservatorium in Amsterdam.

 In 1996 ging zij werken bij Tineke Schouten als trompettist, zangeres en danseres en mocht zij werken met Barry Stevens en Benny Neyman.

Het gezinsleven werd voor Yolanda een belangrijke factor en heeft ze een aantal jaren alleen les gegeven. In 2010 heeft ze verschillende directielessen gevolgd en een grote stap gemaakt naar de wereld van de koren. Yolanda gaat vanaf dat moment verschillende koren begeleiden met allemaal verschillende genres. Ze geeft aan dat de verschillende genres haar scherp houden waardoor ze zich blijft ontwikkelen op muzikaal gebied.

Één van de hoogtepunten uit de carrière van Yolanda is het winnen van het Nederlands Koor Festival en de publieksprijs van de provincie Utrecht in 2018.

Yolanda heeft als doel om het om het Heart of Holland Chorus naar een (nog) hoger kwalitatief niveau te brengen.